Over ons

Na mijn opleiding als automonteur en elektricien te hebben afgerond ben ik in de bouw gaan werken als timmerman??!! dit dankzij de genen van mijn vader die ze leven heeft versleten als scheepstimmerman.

In 1980 met mijn vrouw geëmigreerd naar Cranbourne (suburb van Melbourne) te Australië. Daar begonnen met Eureka fencing als “fencer” (schutting bouwer). In de 7 jaar dat we daar gewoond hebben heb ik mijn opleiding als “landscaper” afgerond in Melbourne. Toen besloten om weer terug te keren naar Nederland, inmiddels met z’n drieën want onze zoon is in Australië geboren. Ik miste met name Rotterdam (de Rotterdammers) met hun heerlijke Rotterdamse mentaliteit…… mouwen opstropen, gaan en geen onzin. Eigenlijk direct bij terugkomst een hoveniersbedrijf gestart en daarna, samen met mijn neef (Jury van der Kuil) een tuincentrum(pje) geopend in Hoogvliet. Maar helaas ben ik als “baas” niet in de mand gelegd, te “soft”, te veel een “people pleaser” en veel te graag bezig met creatieve zaken zoals het ontwerpen van tuinen. Het pakte hierdoor ook niet uit zoals we hadden gehoopt en zijn na 3 jaar (met pijn in ons hart) dicht gegaan. Beide zijn we bij Tuinvisie gaan werken (onze leverancier van tuinmaterialen). Jury bij de afdeling logistiek en ik als product ontwikkelaar en creatieve denktank.
Hier hebben we met plezier voor 3 jaar gewerkt.
Maar het ondernemers bloed kroop toch waar het wilde gaan en ben ik begonnen met mijn ontwerpbureau/hoveniersbedrijf Tuin 3d waarbij ik mij steeds meer ben gaan toeleggen op het ontwerpen van tuinen in 3d en er voor zorgt dat deze naar behoren worden aangelegd. Inmiddels hebben we een fantastisch team en kunnen we alles aan. Samen zorgen we ervoor dat u een creatief maar praktische en kwalitatief hoogstaande tuin met mooie materialen krijgt en de service die u verwacht. Nog steeds doe ik dit werk met veel plezier en geeft het iedere keer weer voldoening als we een tuin op leveren die voldoet aan al uw wensen en waar u jaren plezier aan mag beleven.

Een redactioneel stukje uit de krant van 2015

“Het gouden team van de regio”
“Een eerlijk en recht door zee ontwerpbureau en hoveniersbedrijf” dat zijn de woorden van Frank van der Kuil, eigenaar van Tuin 3d, “Met de aanpak volgens de ouderwetse Rotterdamse mentaliteit………….. geen woorden maar daden.”

Door middel van zijn onvoorstelbaar echt lijkende (het zijn net foto’s) 3d tuinontwerpen kun je al precies zien hoe de tuin gaat worden al voordat er een schop in de grond is gezet. De offertes zijn heel overzichtelijk en laten geen ruimte voor vergissingen. “Dit is de enige manier om een tuin te realiseren zoals de klant echt wilt hebben, met een van te voren vastgestelde prijs en duidelijk ontwerp.” aldus Frank.

Frank geeft zelf toe dat hij nogal eens eigenwijs kan zijn met zijn tuinontwerpen, maar dat pakt over het algemeen goed uit. Een creatieve geest, technisch inzicht en niet de doorgeslagen ideeën van sommige tuinarchitecten die je wel eens ziet. “Een tuin moet mooi en goed zijn en voldoen aan de eisen en wensen van de klant. Geen grote vijver als je kleine kinderen hebt, geen verschrikkelijk onderhoudsgevoelige borders als je niet van tuinieren houdt en ook geen mooie sfeervolle cirkelbestrating als je binnenshuis alles strak hebt ingericht.”  Volgens Frank heeft hij hier een “antennetje” voor en voelt feilloos aan wat voor soort tuin en welke materialen de klant mooi vindt. Enkele voorbeelden van de prachtige tuinontwerpen, maar ook van reeds gerealiseerde tuinen vindt u op www.tuin3d.nl

Tuin 3d zit niet vast aan 1 merk of leverancier en levert wat goed is en u mooi vindt. Met zijn team van hoveniers maken ze gebruik van de zware en dure machines en wordt het transport gecombineerd…..en dat voordeel vindt de klant terug in de offerteprijzen welke zeer concurrerend zijn. De prijzen van Tuin 3d zijn vaak compleet inclusief de tuinverlichting, materialen en het transport. Maar ook het afvoeren van het vuil is inbegrepen… geen nare verrassingen achteraf!

Een groot voordeel is dat bij Tuin 3d alles in eigen beheer wordt uitgevoerd en er dus maar 1 aanspreekpunt is…. en dat is Frank zelf. Van het eerste kennismakingsbezoek tot en met de oplevering van de tuin. Maar ook alles daar tussenin zoals de aanvoer van de materialen, aanleg en de beplanting.

Frank; “Nazorg is heel belangrijk en de klant verwacht dit ook, je geeft een hoop geld uit voor je tuin en dan mag je verwachten dat je daar 15 tot 25 jaar plezier aan beleeft.” Er wordt op elk project, groot of klein, garantie gegeven, zodat men de zekerheid heeft dat het geheel goed aangelegd wordt.

Eigenlijk laten Tuin 3d en zijn team u geen keus, gewoon bellen (06 316 95 480) voor een gratis en vrijblijvende afspraak en laat u verbazen over de mogelijkheden.

Tuin 3d is gevestigd in Hoogvliet en werkt in een grote regio.

Red: Jan van den Hoonaard

En nog een stukje uit de krant van 2014

Zomer in Holland. Als ik afgelopen weken naar buiten keek leek het wel of we in de tropen zaten tijdens de natte moesson.

Toch is het weer gelukt om een aantal mooie tuinen op te leveren en tevreden klanten achter te laten, genietend van de tuin maar dan wel vanachter het glas.

Heel belangrijk dus…. de tuin moet ook mooi zijn van binnenuit gezien want helaas zit je hier meer binnen dan buiten.

Een mooie tuin creëer je door een positief lijnenspel en een goede combinatie van verschillende materialen.

Met op strategische plekken mooie sfeerverlichting, een uitgelichte boom of een leuk waterornament.

Toch wordt de tuin pas een succes als je de juiste wensen en eisen van de klant begrijpt, niet doorslaat met je ideeën en deze dan ook nog duidelijk op papier kan zetten.

Afgelopen jaren hebben we verschrikkelijk mooie tuinen aangelegd met stuk voor stuk tevreden klanten.
Een aantal voorbeelden is te zien op onze website: www.tuin3d.nl.

Ziet uw tuin er nou ook uit als of er verleden week nog een kudde T-rexen in heb staan grazen? Alsof er na de eerste ijsperiode geen onderhoud meer aan is gedaan? Of wilt u gewoon weer eens wat anders… iets meer van deze tijd, meer tuin voor u zelf nu de kinderen de deur uit zijn?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, gegarandeerd dat we er uit komen met elkaar.